jan
18

Kérjük támogassa továbbra is munkánkat adó1%-a felajánlásával! Köszönjük!

Szegedi Cicamentők Állatvédő Egyesülete
adószám: 19561802-1-06

2012-ben 570ezer Ft adó1% felajánlást kaptunk. 500ezer Ft tagdíjból és adományokból adódott össze.

Ideiglenes befogadók - melyek közé tagjaink is tartoznak - segítségével több mint 50 cica elhelyezését, gyógykezelését, a felnőtt egyedek (nőstények) ivartalanítását oldottuk meg.
Ezeket a cicákat felelősen gondolkodó családokhoz adtuk örökbe, Örökbefogadási megállapodásunk feltételeinek elfogadtatásával. Ez a megállapodás biztosítja a cicák életének utánkövethetőségét, a felelős tartás ellenőrzését.


 

 

 

 

 

 

 

Több, mint 30 kidobott vagy még kölyökként, anyástól befogott kölyköt neveltünk fel. Ez bizony embert próbáló, nehéz feladat. A sokszor néhány napos, még vak cicakölykök felnevelése teljes 24 órás elfoglaltság. Hogy mennyire nehéz feladat, itt elolvashatják:
http://szegedicicamentok.lapunk.hu/?modul=oldal&tartalom=1179254
A már szocializált kölyköket szintén - alapos felmérés után - felelős családokhoz adtuk örökbe. Az esetlegesen nem szocializálható anyamacskát visszahelyeztük eredeti környezetébe, ivartalanítva.


 

 

 

 

 

 

 

 

A szaporodás megakadályozása érdekében - egyenlőre csak - az ideiglenesen befogadott nőstény macskáinkat ivartalanítottuk ivartalanítási programunk keretében. Az adó1% felajánlásból fedeztük az ivartalanítási költségeket. A megmaradó valamint a következő évi adó1% bevételünkből  nagyobb ivartalanítási akciót tervezünk,

15 már nem szocializálható cicát - ivartalanítva - visszahelyeztünk eredeti környezetükbe, ahol helyüket megtartva biztosítják a vákum-hatás kivédését, ugyanakkor szaporodásuk már nem okoz további gondot.

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nagy figyelmet fordítunk  megfelelő gazdiközvetítő-rendszer kiépítésére. Ehhez a közösségi oldalakat és saját weboldalunkat is felhasználjuk.Szeretnénk megvalósítani, hogy az általunk közvetített cicák is segítségünkkel, Örökbefogadási megállapodással kerüljenek új gazdájukhoz, biztosítva a megállapodás nyújtotta előnyöket.

Az állatvédelem egyik sarkalatos problémája a szemléletmódosítás, az állatvédelmi törvények, a felelős állattartás szabályainak ismertté tétele.
Részt vettünk városunk rendezvényein: Gyermeknap, Hídi-vásár, Állatok világnapja, Állatok karácsonya a városi Karácsonyi vásáron. Saját készítésű szóróanyagainkkal, az emberek megszólításával terjesztjük az állatvédelmi ismereteket.
Saját szervezésű rendezvényeinken ismertettük az állatvédelmi törvényeket, és válaszoltunk a feltett kérdésekre.

Az iskolák felkeresése nem tűnik városunkban a legsikeresebb kezdeményezésnek a fiatalok megszólításához, így a Szeged Zoo-val kialakítandó Együttműködési megállapodás keretében szeretnénk a gyermekeket a  felelős állattartás elsajátítására tanítani koruknak megfelelő, játékos módszerekkel. Rendezvényeinken is, pl. gyermekrajzverseny keretében hívtuk fel a figyelmet környezetünk és az állatok együttélésére, az ezzel kapcsolatos összhangra, környezetünk védelmére.

Egyesületünk számos tagja sikeresen vizsgázott az Országos Állatvédőrség Országos állatvédőr oktatásán. Az itt elsajátított tudásanyaggal felvértezve, az Országos Állatvédőrséggel Együttműködési megállapodás keretében tagjaink és önkénteseink állatvédelmi járőrszolgálatot láttak és látnak el. Ennek célja az állatkínzások felderítése, az állatvédelmi törvények betartásának ellenőrzése. Szükség esetén eljárást kezdeményeztünk - mind az állatok, mind az emberek védelmében - megfelelő szerveknél (jegyző, hatósági állatorvos MEBIH).

Az év eleji nagy hidegben a Máltai Szeretetszolgálat Magyarország Egyesületének segítségével a hajléktalanok állatainak ellátásában segítettünk. A tapasztalatokat felhasználva ma már szintén Együttműködési megállapodás keretében segítjük a hajléktalanok kedvenceinek téli ellátását élelemmel, gyógyszerekkel. Egyesületünk gyűjti össze a megfelelő tápot a kutyáknak, macskáknak, míg az állatok konkrét ellátását a Szeretetszolgálat mobil egységei végzik el. Eddig 55 kg száraz kutyatápot és néhány kg macskatápot adtunk át a Szeretetszolgálat aktivistáinak.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Telefonos, internetes ügyeleti szolgálatunk közel 300 lakossági bejelentést fogadott, melyeket legjobb tudásunk szerint intéztünk. Állatvédelmi bejelentéseket is fogadunk - fajra való tekintet nélkül. Ezeket a bejelentéseket személyesen ellenőriztük, és szükség esetén megtettük a megfelelő intézkedéseket.

Célunk, az előző fejezetben már vázolt Állatvédelmi Központ létrehozása, ahol a nagyobb számú ivartalanítási utógondozásokat, a beteg állatok ellátását, talált, kidobott állatok ideiglenes befogadását tudnánk megvalósítani fajra való tekintet nélkül. Ennek megvalósításához 2013-ban nagyszabású kampányt indítunk.

Egyesületünk alapszabályának módosítása folyamatban van, melyben már rögzítjük, hogy munkánk elsődleges célja ugyan a kóbor-macskaállomány szaporodásának csökkentése marad, de munkánkat kiterjesztettük az összes gerinces állat védelmére.

honlapunk: Szegedi Cicamentők Állatvédő Egyesülete

A bejegyzés trackback címe:

https://cicaotthon.blog.hu/api/trackback/id/tr495014353

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása