jún
17

Kilenc pici cica

| Szerző: SzeCi | 6:32 pm

Többnyire telefonügyeletünkre, weboldalunkra, email-címünkre érkező bejelentésekkel foglalkozunk, de furcsa volna, ha pontosan mi nem találnánk cicákat. Hát ismét sikerült Margitkának a Zsinagóga kertben rábukkanni egy egész doboznyi, pontosan 9 pici cicára.
A Zsinagóga kert afféle lerakatnak számít, sokan ide helyezik el a nem kívánt szaporulatot.
Nem is jelentene komoly problémát, ha legalább addig tartanák a cicákat, amíg megtanulnak önmaguk táplálkozni. vagy a mamit is mellékelnék hozzájuk.
A mostani 9 cicából 4-nek még a szeme sem nyílt ki, 5 cicus nagyobbacska, már lehetnek 3-3,5 hetesek?!

 

Szegény picik, alig bírtuk
a dobozból kimenteni őket.
A doboz belül, mi kívül!

 


 

 

Az ilyen pici cicákkal az a probléma, hogy ellátásuk 24 órát és teljes embert igényel. Sajnos ilyen feladatokra még tagjaink közül is nagyon kevesen tudnak csak vállalkozni. Hiszen 3-4 óránként etetni kell őket, fecskendővel vagy cumisüvegből, állandó felügyeletet igényelnek. A még csukott szeműek, lehetnek maximum 7-9 naposak életben maradására kicsi az esély. A nagyobbakat lassan meg lehet tanítani az önálló étkezésre.
Még Pötyi mamit is megpróbáltuk becserkészni, de szegény hallani sem akart egy újabb fészekaljról. Így most nálam, a fürdőszobában laknak, és amikor felsírnak, szaladok és etetem őket cicatejjel. A nagyobb öt Margitkánál maradt, reggel Katika, délben Margitka, este pedig én látom el őket. Reméljük a legjobbakat!

Ismételten felvetődik, immáron nagyon sokadszorra, hogy miért ilyen felelőtlenek embertársaink? Éjszak, sötétben lopják be a cicákat, vagy csak egyszerűen kidobják őket, egy autóból, vagy gyalogosan. Settenkedve, magukat nem szégyellve szabadulnak meg a nem várt??? áldástól. Kukákból, kisebb szemetesekből, lerakott dobozokból, és a legelképzelhetetlenebb helyekről kerülnek elő a már sokszor éhen halt állatkák.

Ez már  önmagában is állatkínzás, büntetendő cselekmény. Mikor tanulják már meg az emberek, hogy felelősséggel tartoznak kedvenceik, és azok utódai felé. Felelős gazdihoz kellene maguknak juttatni kedvencük utódait, amennyiben erre nem képesek, ivartalaníttatni kellene az anyaállatot. Hiába van törvény az állatkínzást elkövetők megbüntetésére, ha nincs is aki végrehajtaná ezeket a törvényeket!!!!!

A bejegyzés trackback címe:

https://cicaotthon.blog.hu/api/trackback/id/tr512993167

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása