jún
17

Mint azt már több ízben is jeleztem, Egyesületünk nem szűnt meg, életünk és munkánk megy tovább. Még sokszor felemlegetjük az otthont, de ez is múlóban. Munkánkat olyan irányban folytatjuk, mely nem igényel jelentős anyagiakat, és helyszükséglete is lényegesen kisebb.

Mint az weboldalunkon is olvasható, nagyon fontosnak tartjuk az emberi szemléletmódosítást, hiszen annyi állatkínzásról, kidobott, elhagyott kedvencről kapunk hírt, amely már messze meghaladja az emberi tűrőképességet. A Szeged Napja záróeseményén, a Hidivásáron mi is jelen voltunk. Tettük ezt azért, hogy Egyesületünk ismertségét növeljük, és szórólapjainkkal az emberek segítségére siessünk, kapcsolatokat építhessünk  városunk lakóival  és vendégeivel.

10 pontból álló kérdőív kitöltésére kértük fel kedves látogatóinkat, és sokan eleget is tettek kérésünknek. Ezt inkább saját okulásunk céljából végeztük. A kérdőíveket feldolgoztam, annak ellenére, (statisztikai ismereteim felidézésével) hogy a felmérés nem tekinthető reprezentatívnak, és a kitöltött kérdőívek száma sem üti meg az elvártat, és zömében állattartók töltötték csak ki, találtam említésre méltó jellemzőket:


Vendégeink 96%-a ismeri vagy legalábbis hallott a felelős állattartás szabályairól.

A meglévő állatvédelmi törvényekről a megkérdezettek 52%-nak van ismerete, 20% hallott róla míg  28% nem tud róluk.

A válaszadók 58%-a képet tud alkotni a hazánkban zajló állatkínzások mértékéről, 40%-uk nem, míg 2%-ot nem is érdekel a dolog."

Természetesen ezekből az adatokból nem lehet messzemenő következtetéseket levonni, de elgondolkodtatóak.
 

                             Bemutatkoztak a Szegedi Cicamentők
 

 

 

 


 

 

        A standunk                                         Gyermekrajzverseny

 

 

 

 

  

  írott felvilágosítás                                   szóbeli tanácsadás

A bejegyzés trackback címe:

https://cicaotthon.blog.hu/api/trackback/id/tr222991387

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása